SOFIA PARK VILLAS

SOFIA PARK VILLAS в брой 5 на сп. ГРАДЪТ СГРАДИ








Автор: АНЕЛИЯ НИКОЛОВА

Автор: Garitage Investment Management

Sofia Park Villas ("София Парк Вилас") е комплекс от затворен тип, разположен в една от най-успешно развиващите се части на столицата, включваща "Резиденшъл Парк София", "Бизнес парк София" и новостроящия се Garitage Park. До територията на комплекса има бърз достъп от околовръстния път, както и връзка с автобусен транспорт и метро. В комплекса сред богата паркова среда са разположени 34 еднофамилни къщи от 3 типа със самостоятелни терени от 450 до 900 кв.м. Основни акценти в него са разположение в подножието на Витоша, близост до основни пътни артерии, сигурност - контрол на достъпа и 24-часова охрана, функционални и комфортни къщи с модерна архитектура и дизайн, ниско застрояване, създаващо усещане за простор, богати на зелени площи общи части, професионално управление и поддръжка.

Началото на строителния процес бе поставено в началото на 2015 . Към момента 20% от собствениците вече живеят в своите домове, а други завършват интериорните си проекти и също скоро ще се пренесат.

ОБЕКТ: "София Парк Вилас"
ОБХВАТ НА ПРОЕКТА: 34 еднофамилни къщи от 3 типа със самостоятелни терени от 450 до 900 кв.м
ИНВЕСТИТОР: "Гаритидж инвестмънт мениджмънт"
ПРОЕКТАНТ: "Планинг"
ИЗПЪЛНИТЕЛ: "Джи Пи Груп"
РЕАЛИЗАЦИЯ: 2015-2017

Инвеститорите Атанас Гаров и Давид Давидов, "Гаритидж инвестмънт мениджмънт": Смислени проекти, които носят добавена стойност за клиентите
Смятаме, че в краткосрочен и средносрочен план пазарното търсене ще се запази. Смислените проекти, които носят добавена стойност за клиентите, ще могат да намерят реализация. Това, което ние вярваме, че носи добавена стойност на клиентите от този сегмент и което смятаме, че ще се търси съзнателно от тях, е средата. Инвеститорите в подобни комплекси вече установяват, че качеството на сградите, които реализират, е от голямо значение, но не е достатъчно. В другият наш проект - Garitage Park, сме се постарали да съчетаем няколко функции на едно място по начин, по който те да се допълват, а клиентите да разполагат с всичко, което им е необходимо, на пешеходно разстояние (и работа, и дом, и училище, и супермаркет, и спорт, и забавление). И всичко това в една приятна, зелена, спокойна атмосфера в полите на Витоша.

Жилища от висок клас
Преди да започнем развитието на Sofia Park Villas, ние направихме детайлно проучване на пазара и установихме, че има ниша за висококачествени жилища в сегментите от високия и среден клас. При проектирането на Sofia Park Villas сме се съобразили с тенденциите при търсенето на жилища от висок клас, с характеристиките на зоната, в която се намираме, както и близостта ни до други подобни комплекси като Residential Park Sofia.

Клиентите, към които сме се фокусирали както за Sofia Park Villas, така и за Garitage Park, който развиваме в непосредствена близост, са семейства, търсещи сигурна и комфортна среда, чист въздух и функционални жилища.

Еднофамилните къщи в Sofia Park Villas са с приблизителна използваема площ между 280 и 380 кв.м. Разположени са на 2 нива и се предлагат с 3 и 4 спални, при някои от къщите има и сутерен. Всяка къща разполага с 2+1 паркоместа, като са предвидени и допълнителни паркоместа за гости на комплекса.

Средата: фокусът е върху хората и техните потребности 
В Sofia Park Villas основният фокус са хората, които ще живеят или прекарват част от свободното си време в комплекса. Затова и цялата концепция е насочена към създаване на среда, която предразполага всички ползватели и посетители да се чувстват уютно и комфортно - с две думи, "на място".

Комплексът Sofia Park Villas е построен върху парцел от близо 27 000 кв.м в подножието на Витоша. Входът е от ул. "Рачо Петков Казанджията", което осигурява на живеещите бърз достъп от и към околовръстния път и бул. "Александър Малинов", а оттам с всички останали части на столицата. Sofia Park Villas e разположен в близост до обекти с важно значение като "Бизнес Парк София", кино "Арена", "Технополис", "Декатлон", "Ринг Мол" и ИКЕА, кабинковия лифт в Симеоново. Непосредствено до комплекса се намира спирката на автобус №314, а в близост са още метростанция "Бизнес Парк София" и спирките на автобусни линии №111, 76, 213, 214 и 413. Две нови метростанции в посока новооткрития "Ринг Мол" са в процес на планиране.

Позиционирането на самите къщи в комплекса е съобразено така, че да осигури на тези с южни изложения на всекидневните много добра гледка към Витоша, а на тези, ориентирани към север – прекрасна гледка към София. Дворовете са ориентирани така, че да има най-голямо отстояние между две съседни къщи.

Заедно с богатото озеленяване на комплекса това е предпоставка за запазване на комфорта и личното пространство на живеещите в рамките на един затворен комплекс.

В Sofia Park Villas сме предвидили зони за отдих, алеи за разходка, както и детска площадка за най-малките и техните гости.

Къщите: усещане за неприкосновеност на личния живот
Проектирането на самите сгради бе подчинено на общата концепция на Sofia Park Villas, а именно да свързва всички жители в сигурна и семейно ориентирана среда, всяка отделна къща да е в състояние да даде на обитателите усещане за неприкосновеност на личния живот, без да компрометира общите аспекти на общността.

Къщите в комплекса са главно от три типа: тип А – с приблизителна използваме площ 280 кв.м във вариант с 3 и 4 спални; тип В – с площ 335 кв.м и 4 спални, и тип В+ - с площ 380 кв.м с 4 спални и сутерен. На партерно ниво е разположена кухнята, която е отворена към столова и всекидневна. От нея може да се излезе директно на декинг в двора, където е предвидено индивидуално барбекю и място за отдих. На партерно ниво се намират и перално помещение, техническо помещение, склад, помещение за градински материали, както и допълнителна тоалетна.

Спалните са разположени на първи етаж над партера, като в зависимост от големината на къщата те включват основна (родителска) спалня със собствена баня и 2 или 3 допълнителни спални. Всяка къща разполага и с 2 тераси с обща площ между 28 и 35 кв.м.

Реализация: сградни системи и технологии 
Съществена част от концепцията на Sofia Park Villas е "устойчивост" във всичките й аспекти на съвременното зелено мислене. Един от ключовите аспекти е енергийната ефективност. Благодарение на гъвкавата инверторна термопомпена система за отопление, вентилация,  климатизация и загряване на топла вода, както и на пакета за енергийна ефективност (топлоизолация 17 см, алуминиева дограма от най-високия клас High Insulation) и троен стъклопакет – с коефициент на топлопреминаване 0.5) се постига 5 пъти по-малко потребление на енергия спрямо средното за София.

Не на последно място трябва да бъде отбелязано богатото озеленяване на комплекса, което допринася съществено за комфорта на  нашите клиенти и осигурява това усещане за неприкосновеност на личното пространство в рамките на една общност.

Автор: Градът.бг






Коментари