ASTREA




Жилищна сграда АСТРЕЯ с обща разгъната застроена площ от 12 040 кв.м се състои от 2 жилищни секции – от 9 до 10 етажа, партер с магазини в търговски център, складови помещения и сутерен с паркоместа и мазета.

Общият брой на апартаментите е 105, магазини – 23. Осигурени са 32 паркоместа на ниво сутерен. Достъпът до подземния гараж и складовите помещения на партерния етаж е посредством рампи. В сутерена на сградата са предвидени технически и складови помещения за жилищата и магазините.

Партерът на всяка секция съдържа входен вестибюл за жилищните части с портиерни, общо 3 асансьора, стълбища, на втори надпартерен етаж е разположен офис със собствен санитарен възел, а на сутерен и партер – фитнес център.

Апартаментите са двустайни, тристайни и четиристайни. Светлите височини на жилищните етажи са 2,65 м. Проектът е изработен в Архитектурно студио Амфион. Отделните апартаменти, офиси и магазини съчетават непосредствен достъп до високи технологии, комфорт и сигурност. Сградата се вписва перфектно в околната среда. За осигуряването на необходимата озеленена площ са предвидени тревни площи около комплекса.

Жилищна сграда АСТРЕЯ като архитектурен проект се отличава с редица предимства - ново съвременно строителство в стар, добре устроен жилищен квартал.

Задблоковото пространство, обособено в самостоятелен двор е оформено като малък парк с детска площадка и кът за отдих на живущите. Оригинални фасадни решения, съчетани със специфични архитектурни елементи, допринасят за запомнящ се външен облик на комплекса. Специално осветление вечер ще подчертава красотата на сградата и отделни атрактивни детайли.

Разположение

Жилищна сграда с търговски център АСТРЕЯ е разположена на улица Промишлена на ъгъла с улица Обиколна (бул. Президент Линкълн) в гр. София, ж.к. Овча Купел ІІ-ра част, с изключителна панорамна гледка към Витоша. Достъпът до Комплекс АСТРЕЯ е бърз и лесен, на 30 минути от центъра на столицата. Улица Обиколна (бул. Президент Линкълн) е една от основните пътни артерии на града, разделяща двете части на кв. Овча Купел и свързваща кв. "Овча Купел І-ва част" и кв. Овча Купел ІІ-ра част с централните части на София, както и с Околовръстен път. По новия Общ устройствен план се предвижда улица Обиколна (бул. Президент Линкълн) да се свързва с Централна и Западна тангента.

Застрояването и добрата инфраструктура на района се развиват с бурни темпове. В съседство се намират няколко новостроящи се жилищни комплекса, новостроящ се търговски център на ул. Обиколна (бул. Президент Линкълн), църква - параклис и много други. Инженерната инфраструктура на района е много добра – водопровод, електрификация, топлофикация, улична мрежа с трайни пътни настилки.

Хипермаркет БИЛЛА сe намира на 50 м, а в рамките на 20 минути пеша има 2 училища, 4 детски градини, 2 университета, най-модерната в жилищен комплекс Овча Купел частна болница Доверие, кооперативен пазар, клон на банка ДСК, Пощенска банка, бензиностанция.

Комплексът отстои на 30 минути път с кола до центъра на града, а съвсем наблизо минават линии на градски транспорт – автобус № 11 от Овча Купел ІІ до кв. Слатина автобус № 102 от "Овча Купел ІІ" до кв. Витоша, Зоологическата градина, автобус № 73 от Овча Купел ІІ до кв. Гоце Делчев, автобус № 60 от Овча Купел ІІ до Централна гара, маршрутни таксита.

Но най-привлекателната част е близостта на Витоша, кристалният въздух и неповторимата гледка към планината! (Източник: progressbg.eu)

Коментари