8 ноември е Световният ден на урбанизма

15 години специалност урбанизъм в България отбелязват в УАСГ от 17 часа

Автор: Градът.бг


Всеки 8 ноември в повече от 30 държави се отбелязва Световният ден на урбанизма - специален ден за признаване на ролята на градското планиране за създаване на по-добри места за живот на общностите.

Световната общност на урбанистите има за цел да привлече вниманието върху целите  и напредъка на градското и регионално планиране, да подчертае ценния принос на урбанизма към качеството на живот в населените места, да даде гласност на идеите на градското и регионално планиране.

Катедра "Градоустройство" към Университета по архитектура, строителство и геодезия отправя покана за участие в честването на Световния ден на урбанизма и отбелязването на 15 години от създаването на програмата по урбанизъм в УАСГ.

Книгата "15 години специалност урбанизъм в България" е проект, осъществен със финансовата подкрепа на КАБ (РК София област) и УАСГ
Фотограф: УАСГ

Тържеството ще се състои на 8 ноември от 17:00 часа във фоайето на университета. В празника ще участват професионалисти от различни институции и поколения за блиц интервюта. Ще бъде представена книгата "15 години специалност урбанизъм в България". Накая ще бъде разрязана торта и ще има "викторина" (quiz), подготвена от студентите.

Честването се осъществява със съдействието на Съюза на урбанистите в България и Асоциацията на студентите по урбанизъм в България.

Коментари