Най-голям ръст на участниците на строителното изложение на международния панаир в Пловдив

20% ръст на Есен 2017Общо с 20% повече са изложбените площи, ангажирани до момента за предстоящия Международен технически панаир в Пловдив от 25 до 30 септември. Българските фирми най-значително разширяват експозициите си и увеличават броя си в сравнение с данните от месец август миналата година.

Най-голям скок в своето развитие прави специализираната изложба "Стройтех". Към момента участниците са с 19% повече, а изложбените площи нарастват с 64%. Подемът се дължи на бързото съживяване на отрасъла и на новите инициативи в рамките на изложбата. Това са секцията "Галерия Имоти", която ще презентира жилищни, търговски, индустриални, туристически обекти и инвестиционни проекти, и специализираната експозиция за тежка техника за изграждане на инфраструктурни съоръжения. Те привлякоха много фирми от двата сектора, като и от други бизнес сегменти, гравитиращи около тях. Това се казва в специално съобщение на изложбения център.

Ръстът показва, че българският бизнес влиза уверено в следкризисния период и ще демонстрира много нови изделия на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който е сред най-авторитетните в Югоизточна Европа. Очаква се в Международен панаир Пловдив да се съберат компании от 40 държави, работещи в областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия.

С най-голям брой участници отново ще бъде "Машиностроене", лидерът сред 11-те специализирани изложби в рамките на Есенния панаир в Пловдив. Секция за агротехника и оборудване за селското стопанство разшири нейния браншови обхват.

Най-атрактивната изложба - "Автосвят Пловдив", ще предложи по-богата гама камиони, автобуси и специализирани превозни средства.

По-голям ще е асортиментът в изложбите "Елтех" и "Енеко". Това личи от факта, че и при тях има разширение на експозициите – съответно с 29% и 24%, в сравнение с август миналата година. Участниците в "Елтех" показват най-доброто от света на електрониката и електротехниката, а в "Енеко" - новости в енергетиката и екологията, предимно модерни решения за намаляване на енергийните разходи и на вредните въздействия върху околната среда.

Истински бум отбелязва изложбата "Инфотех", която ще бъде разположена в цяла палата и ще зарадва почитателите на електронните спортове с международен гейминг турнир.

Предварителните данни за участниците в 73-ото издание на Международния технически панаир показват, че бизнесът с бързи темпове наваксва изоставането заради кризата, като залага на иновациите. Най-голямата технологична среща на Балканите отново ще демонстрира тенденциите в над сто бранша на икономиката, като акцентира на най-авангардните направления в Индустрия 4.0.

Източник: Градът.бг

Коментари