Програма на конференцията "Визия за София"


Представяме Ви програмата на конференцията "Визия за София", която ще се проведена на 30 октомври в Софийска градска художествена галерия. Това е първата широка публична конференция в рамките на инициативата Визия за София - дългосрочна и споделена визия за развитие на София и крайградските територии. Събитието ще представи междинния прогрес в експертната част от работата по Визия за София и международен опит от водещи световни експерти в подобни на Визия за София стратегически инициативи на три континента. Напомняме, че местата за конференцията са ограничени и за да запазите своето, молим да изпратете своите имена, позиция и организация на имейл join@vizia.sofia.bg

Конференцията включва 7 тематични панела за всяко от направленията, през които се изследва състоянието на града, за да започне следващата стъпка от създаването на стратегията чрез информиран диалог за неговото бъдеще. Панелите са посветени на направленията Хора; Идентичност и култура; Икономика; Управление; Градска среда; Околна среда; Транспорт. Всеки панел ще съдържа представяне на прогреса по работата от страна на експертните екипи за всяко от направленията; дискусионен панел с участието на ключови заинтересовани страни по всяка от темите - администрация, граждански организации, изследователи, бизнес; и дискусия с въпроси от публиката. Дискусиите ще бъдат модерирани от координаторите в екип Визия.

За да споделят международен опит в подобни на Визия за София инициативи, в България идват водещи експерти в градските стратегии от САЩ, Израел и Испания.


Зоар Шарон, Израел
Chief Knowledge Officer в община Тел Авив и дигитален лидер в националната програма "Дигитален Израел".

Ориол Естела, Испания
Главен координатор на стратегическия план за развитие на Барселона 2025

Танър Дъдли, САЩ
Старши анализатор в една от най-влиятелните консултантски компании в градското планиране в света - HR&A Advisors.

Коментари